понедељак, 29. јул 2013.

11 ствари које нисте и нећете научити у школи, Bill Gates

Bill Gates, амерички бизнисмен и информатичар, оснивач компаније Microsoft, и један од најбогатијих људи у данашњем свету, недавно је одржао говор у Средњој школи о 11 ствари које нисте и нећете научити у школи. 
Правило 1: Живот није фер, навикни се на то.
Правило 2: Свет не интересује твоје самопоштовање. Свет прихвата ако постигнеш нешто пре него што се почнеш осећати добро у својој кожи.
Правило 3: Нећеш зарађивати 60 000 долара годишње чим изађеш из средње школе. Нећеш бити потпредседник са службеним телефоном, све док то не зарадиш.
Правило 4: Ако мислиш да ти је учитељ строг, чекај док не добијеш шефа.
Правило 5: Печење хамбургера није ти испод части. Твоји преци имали су другу реч за печење хамбургера: звали су то приликом.
Правило 6: Ако погрешиш, нису твоји родитељи криви, не кукај над својим грешкама, учи из њих.
Правило 7: Пре твог рођења, твоји родитељи нису били досадни као сад. Постали су такви због плаћања твојих рачуна, чишћења твоје одеће и слушања тебе како си кул. Стога пре него спасиш шуме од паразита, покушај сложити ормар у својој властитој соби.
Правило 8: Твоја школа има начин за решавање и победника и губитника, живот нема. У неким школама укинули су негативне оцене и дају ти безброј прилика да даш прави одговор, али то нема никакве сличности са стварним животом.
Правило 9: Живот није подељен у семестре. Нема слободног лета и врло мало запослених је заинтересовано да ти помогне да нађеш себе. То чини у своје слободно време.
Правило 10: Телевизија није прави живот. у правом животу људи морају напустити кафић и отићи на посао.
Правило 11: Буди љубазан према штреберима. Велике су шансе да ћеш радити за једног...

Life is hard... get over it.

Нема коментара:

Постави коментар